fredag den 15. februar 2008

Optimering af skolernes fysiske rammer

Du kan læse et indlæg herom på min hjemmeside http://www.mogensgade.dk/

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg synes det er godt vi ser på fremtidens skole. Men jeg finder det fornuftigt, at vi ser på en helhedsløsning der også inddrager heltidsundervisningen i ungdomsskolen - også når det kommer til skolens fysiske rammer. Det er fint at nævne folkeskolen, men vi ved alle, at den rummelige folkeskole er rummelig indtil et vist punkt, ligesom det er svært at gøre alt 100%...så der er behov for tilbud til det der rækker ud over 95, 96 % i Folkeskolen.
Denne grænse skal vi kende og respektere, hvorfor heltidsundervisning i Ungdomsskolen af unge i den undervisningspligtige alder giver en bred vifte af muligheder, som minimerer udvikling af en spirrende kriminalitet, udskoling til varig arbejdsløshed eller stofmisbrug hos normaltbegavede unge i risikozonen. For slet ikke at tale om den stigende mangel på selvværd som flere unge end tidligere kæmper med i dag.
Jeg kunne godt tænke mig at vi fremover nævner Folkeskolen og heltidsundervinsingen af unge i Ungdomsskolen i én og samme sætning uden, at der skeles til forvaltingsmæssige skel eller måske organisatorisk "silopolitik". Det er jo mennesker vi taler om - kommunens fremtid faktisk.
Jeg ser gerne vi har alternative undervisningstilbud af de unge som gør bestemte unge endnu bedre end de ville være blevet i folkeskolens mere anonyme rammer i stedet for at rummeligheden gennemføres for rummelighedens skyld.
I rummeligheden ligger også respekten for bestemte unges behov for at få et alternativt undervisningstilbud.

Hvordan vil borgmesteren sikre at rummeligheden anviser det alternative skoletilbud i fremtidens skole i Jammerbugt kommune?

Mogens Gade sagde ...

Det lyder som nogle spændende betragtninger, som jeg i mine videre overvejelser omkring fremtidens skole i Jammerbugt Kommune vil tage med.