onsdag den 8. juli 2009

Penge frigivet til anlæg og renoveringer

Vi lever i en tid, hvor finanskrise, nedskæringer og besparelser fylder meget i medierne. Virkeligheden er dog - heldigvis - mere nuanceret: I Jammerbugt Kommune har Kommunalbestyrelsen i løbet af de seneste måneder frigivet ganske mange penge til anlægs- og renoveringsprojekter. I alt drejer det sig om 28,8 millioner kroner, som skal ud og gøre hverdagen bedre for bl.a. bilisterne i kommunen, cyklister på strækningen mellem Hjortdal og Slettestrand samt elever og personale på Brovst Skole.

Bedre asfaltveje med hjælp fra it-program

Bilisterne rundt omkring i kommunen får glæde af de 7,3 millioner kroner, som Kommunalbestyrelsen har frigivet til asfaltvedligeholdelse for 2009. Beløbet bliver tastet ind i it-programmet RoSy, som beregner hvordan pengene bedst udnyttes. På baggrund af denne beregning vil Drifts- og Anlægsafdelingen se på de foreslåede strækninger og vurdere, hvilke arbejder der skal udføres i 2009. De valgte strækninger vil herefter blive udbudt i licitation. Udover de 7,3 millioner kroner, som Kommunalbestyrelsen har frigivet fra anlægsbudgettet, er der på driftsbudgettet afsat 11,7 millioner kroner til vedligeholdelse, reparation og fornyelse af veje og fortove i 2009.

Cykelsti mellem Hjortdal og Slettestrand

Lokale skolebørn, turister og andre cyklister i Hjortdal og Slettestrand kan god begynde at glæde sig. De får nemlig en dobbeltrettet cykelsti som nyt bindeled mellem de to byer. Stien skal løbe fra bygrænsen i Hjortdal til parkeringspladsen ved stranden i Slettestrand, dog skal dens nøjagtige forløb fastlægges efter en nærmere undersøgelse af forholdene på strækningen. Cykelstien vil kunne fungere delvis som adgangsvej mellem Slettestrand og Hjortdal Skole og delvis betjene sommerhusområderne og overnatningsstederne langs strækningen med sikker adgang til stranden. Der er frigivet 4 millioner kroner til stien. Der er også i de kommende år afsat penge til cykelstier.

Renovering af Brovst Skole

At mange skoler rundt om i landet – og også i Jammerbugt Kommune – trænger til en kærlig hånd, er ikke nogen hemmelighed. På Brovst Skole gør vi nu noget ved det. Skolen modtog i 2008 påbud fra Arbejdstilsynet fordi sløjdlokalet og ventilationen i en række lokaler ikke lever op til kravene.. Kommunalbestyrelsen har besluttet at benytte lejligheden til at forbedre den generelle standard på skolen og har frigivet 12,4 millioner kroner til formålet. Så nu kan personale, elever og forældre på skolen ikke blot se frem til forhold, der lever op til Arbejdstilsynets krav men også til blandt andet til nye gruppearbejdspladser og lyse, fleksible undervisningsmiljøer med foldevægge, ekstra døråbninger mm. Licitationen af opgaven er gennemført og renoveringen påbegyndes i juli i år.

Udvendig vedligeholdelse af kommunens bygninger

Det er ikke kun skolebygninger, som kræver opmærksomhed. Kommunens øvrige bygninger skal også løbende ”ses efter i sømmene” med henblik på udvendig vedligeholdelse, energimærkning mm. Til det formål har kommunalbestyrelsen frigivet 5,1 millioner kroner. Beløbet skal bruges til at gennemføre den lovpligtige energimærkning af kommunens ejendomme og iværksætte rentable energibesparende foranstaltninger. Det skal også dække udvendig vedligeholdelse af bygningerne. I den forbindelse er der særlig fokus på tagarbejder, da utætte tage kan give omfattende følgeskader. For mere målrettet at kunne vedligeholde de kommunale bygningers klimaskærm (tage, facader, vinduer, udvendige døre, fundamenter mm.) tager kommunen endnu et it-program i brug, nemlig et bygningsregistrerings- og vedligeholdelsesprogram. Programmet skaber overblik og gør det nemt at udarbejde planer og budgetter. Udgiften til anskaffelse af programmet og uddannelse i brugen af det er indeholdt i det frigivne beløb.

Andet

Herudover er der frigivet 17 millioner kroner til investeringer i vores kloaksystemer og beløb til renovering af toiletter på Jetsmark Central Skole og Øland/Langeslund Skole. Endelig kan det nævnes, at der er gang i kommunale byggemodninger i Biersted, Fjerritslev og Skovsgård – en investering på mere end 4 millioner kr.

Med ønsket om en rigtig god sommer vil jeg afslutte med at minde om, at man via kommunens hjemmeside, www.jammerbugt.dk, kan finde masser af inspiration til gode ferieoplevelser her i Jammerbugten.

Venlig hilsen

Mogens Gade
Borgmester

Ingen kommentarer: