onsdag den 18. marts 2009

En milepæl i Blokhus' historie

Ikke mindst takket være den gruppe af lokale ildsjæle, der både er fascinerede af naturen omkring Blokhus og den spændende historie, som området byder på, sker der i disse år en kolossal udvikling i badebyen. Fulgt op af betragtelige private investeringer og støttet af Jammerbugt Kommune forvandles byen, hvor der tidligere kun var liv i to-tre sommermåneder, til en flot by med helårsåbne butikker med kvalitetsvarer – til gavn og glæde for både de fastboende og de mange turister, som også vil finde det værd at besøge Blokhus uden for badesæsonen.

For et par år siden fik ildsjælene samlet midler til at få genrejst det sømærke, som blev fjernet under Anden Verdenskrig, og nu gælder det en rekonstruktion af den gamle redningsstation, som besættelsesmagten ligeledes rev ned i sin tid. Vi er altså ved at genskabe ”det autentiske Blokhus” og den nye redningsstation bliver således en milepæl i byens historie.

Fra kommunens side støtter vi den nye udvikling i Blokhus, men vi er glade for, at ildsjælene selv påtager sig at finansiere både byggeriet og den efterfølgende drift og vedligeholdelse af redningsstationen.

Desuden finder jeg det prisværdigt, at det er en del af projektet, at redningsstationen også skal bruges til at formidle de mange interessante historier området byder på – ud over strandlivets glæder.

Ingen kommentarer: